13 стипендии  за първокурсници във ВУЗ без родители и 3

...
13 стипендии  за първокурсници във ВУЗ без родители и 3
Коментари Харесай

13 стипендии за студенти без родители осигури тази година #steniskanabala. Випуски'80 и '90 също подкрепят кампанията

13 стипендии  за първокурсници във ВУЗ без родители и 3 финансови поощрения за отличен триумф на второкурсници и третокурсници обезпечи и тази година акцията  #steniskanabala . Събраната през самодейността сума за 2021 година е 29 335 лв.. Подкрепата за зрелостници сираци е дългогодишна идея на Мото-Пфое, надградена с времето до появата на #steniskanabala. В партньорство с БЧК и DHL Express България, от 2014 година и до момента програмата финансира тези, които не престават да учат във ВУЗ, с цел да имат те еднакъв старт в живота със своите връстници като предизвиква зрелостници да създадат жест с подаяние за свои връстници, като закупят и облекат тениска с идея, определена от уеб страницата .

Масово участвалите с тениски и дарения класове тази година са класове от математически и езикови гимназии в Пловдив, Вършец и София. Болшинството млади донор, са самостоятелни зрелостници, наред с към този момент някогашни зрелостници и корпоративни спомоществователи. Вдъхновението от жеста на тези, които от дълго време са били зрелостници, само че постоянно поддържат акцията #steniskanabala, предизвика за първи път през 2021 година да бъдат основани специфични тениски за випуските от декадите на 80-те и 90-те години и от 00-те и 10-те години на XXI век.

От стартирането си през 2014 година до момента самодейността общо е набрала 582 600, с които са обезпечени 259 стипендии за първокурсници без родители и 98 поощрения за отличен триумф на второкурсници и третокурсници. Броят на донорите и купените тениски досега общо е 12 000, а на участващите в акцията учебни заведения - 235.

#Steniskanabala продължава и през 2022 година като отново ще предложения хиляди зрелостници да се сбогуват с учебното заведение с тениска, вместо безценен тоалет като да дарят средства за ученолюбивите си връстници сираци, които ще станат студенти следващата година. Програмата благодари на своите правилни съидейници и сътрудници от самото ѝ начало – Български червен кръст, които разпределят стипендиите и DHL Express България, които благотворително доставят тениските до донорите. Заедно те не престават да оказват помощ и насърчават младежите да не престават образованието си.

Дарения и поръчка на тениски се реализира през уеб страницата на програмата. Информация за самодейността и разпоредбите за кандидатстване за стипендии също са на .
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР